Dominicaanse Republiek WBC-kampioen na acht keer winst op rij

imageDominicaanse Republiek is de nieuwe World Baseball Classic kampioen. In een vreemde finale versloegen de Dominicanen Puerto Rico. Het slechte weer was de grote spelbreker in een wedstrijd die na vierenhalve inning afgebroken leek te worden.

Een vliegende start van de Dominicanen bracht 2-0 in eerste inning op het scorebord. Daarna begon het te regenen op AT & T park in San Francisco. Vooraf was besloten dat de wedstrijd vandaag beslist moest worden en er dat er doorgespeeld zou worden tot de wedstrijd halverwege zou zijn, het ‘officiële wedstrijd’ moment.

Tegen de beslissing, genomen door het organiserende MLB, bestond wel enige weerstand. MLB werd verweten het toernooi, toch al niet populair in de Verenigde Staten, ondergeschikt te maken aan de Major League. Managers van de Major League teams willen hun spelers graag terug met het oog op de seizoensstart over 10 dagen.

Gelukkig kwam het niet zover. De regen nam af maar de Puertoricanen kwamen niet meer in hun spel. De Aza liep 3-0 binnen op een tweehonkslag van Aybar. Halve Nederlander Pedro Strop (27) kwam in de zevende inning nog op de plaat voor de Dominicanen. Na Japan, dat de eerste twee edities won, is Dominicaanse Republiek het tweede land dat de beker in de prijzenkast mag zetten. Robinson Cano werd gekroond tot MVP van het toernooi.

Lees ook:Dubbel verlies Team USA
Lees ook:Nederland strandt in halve finale
Lees ook:WBC Round-up: Italië uitgeschakeld, Nederland versterkt zich
Lees ook:Vannacht: Nederland-Dominicaanse Republiek
Lees ook:Nog vier wedstrijden, nog vier kanshebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.