MLB 2013: de Nederlanders

imageNog een week tot de Major League begint. Daarom blikken we vast vooruit, welke teams zijn sterk, welke ster wordt MVP, wat zijn de verrassingen?

Vandaag kijken we welke landgenoten er op speelminuten kunnen rekenen bij hun ploegen.

Andrelton Simmons, Atlanta Braves
Simmons (23) is van alle Nederlanders die op dit moment in de MLB hun wedstrijden spelen het verst in zijn ontwikkeling. In juni 2012 maakte hij zijn debuut en won direct de Rookie of the Month Award. Hoewel de kortestop het grootste gedeelte van Springtraining miste omdat hij met het Nederlands team op de World Baseball Classic schitterde bestaat er geen twijfel over zijn status als vaste waarde.

Jair Jurrjens, Baltimore Orioles
Rechtshander Jurrjens (27) lijkt de strijd op de heuvel in Baltimore overleefd te hebben. Hoewel hij al sinds 2008 als startend pitcher voor de Braves uitkwam en daarvoor ook voor Detroit Tigers pitchte was het lang onzeker of Jurrjens dit jaar nog wel mee kon komen. Eind januari tekende hij bij Baltimore een eenjarig contract. Met een sterk einde van de voorbereiding bewees de man van Curaçao nog voldoende van waarde te zijn voor de O’s.

Pedro Strop, Baltimore Orioles
Of we Strop nog echt tot de Nederlanders mogen rekenen? Ik vind van wel. Strop speelde als reliever een goed toernooi op de WBC met kampioen Dominicaanse Rubliek, zijn moederland. Bij de Orioles zal hij komend seizoen ook dezelfde rol vervullen.

Kenley Jansen, los Angeles Dodgers
Jansen (25) heeft al veel verschillende posities in het veld bekleed. Als pitcher heeft hij zich bij de Dodgers ontwikkeld tot een sleutelspeler. De Dodgers wilde hem ook niet afstaan voor de WBC, het management hield hem liever bij de ploeg in de voorbereiding. Vorig jaar kwam hij ondanks zijn hartproblemen tot 65 wedstrijden als reliever en als closer. Ook dit jaar staat de rechtshander op relief.

Roger Bernadina, Washington Nationals
Bernadina (28) heeft als buitenvelder vooralsnog geen grote rol bij de Nationals. Maar de selectie voor opening day als reserve is wel een zekerheidje. En met nog een week training te gaan kan Bernadina elk moment opschuiven in de hiërarchie.

Jonge talenten als Curt Smith, Jonathan Schoop en Yurickson Profar zullen in de loop van het seizoen gegarandeerd de selecties van hun teams binnendringen en hun wedstrijden gaan spelen. Voorlopig spelen zij net als een tiental andere Nederlanders in de Minors.

Lees ook:Morgen: Opening day, vandaag: journalisten voorspellen
Lees ook:Winners en Losers MLB week 4
Lees ook:Harper knalt weer tegen muur, Bernadina weer stand-in
Lees ook:Jonathan Schoop wacht grote toekomst
Lees ook:Major League programma 3 April

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.