MLB: Winners en losers week 13

imageOok deze week maken we een rondje langs de honkbalvelden van de Verenigde Staten. Hoe staat het er halverwege het seizoen voor met de titelfavorieten, waar komen de verrassingen vandaan en waar is het jaar 2013 eigenlijk al verloren.

AL

De American League stond de afgelopen week bol van de verrassingen. Eerst aan de winnaarszijde, wat te denken van LA Angels? Ik had ze al afgeschreven maar de mannen uit Anaheim hebben de laatste strohalm gegrepen. Zes overwinningen op rij en terug in de race in de AL West. En dan de verliezer, misschien nog wel een grotere verrassing, New York Yankees. Vijf keer verliezen in een week, dat gebeurt niet vaak in The Bronx. Bovendien staan de ploegen in de AL East ook nog zo dicht bij elkaar dat je in een week tijd van plek 1 naar plek 4 kunt zakken en Toronto Blue Jays je op de hielen zit.

NL

Ook in de National League is er iets gebeurd waar niemand in geloofde. St. Louis Cardinals, veruit de sterkste ploeg in week 1 tot en met 11 van de gehele Major League is in twee weken tijd van de eerste plaats in de NL Central afgestoten door een ontkend Pittsburgh Pirates. Pirates heeft de reeks die het vorige week had ingezet keurig uitgebouwd en staat nu al op een reeks van negen winstpartijen. Daarmee voor de tweede week op rij de grote winnaar in de National League. In diezelfde NL Central is het doek bijna gevallen voor Milwaukee Brewers na weer een week met vijf keer verlies. Dergelijke cijfers kan een ploeg zich niet veroorloven in een competitie met ploegen van het formaat Pirates, Cards en Reds.

Lees ook:MLB: Winners en losers Week 6
Lees ook:MLB: Winners en losers week 7
Lees ook:MLB: Winners en losers week 12
Lees ook:Winners en Losers MLB week 4
Lees ook:MLB: Winners en losers week 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.