MLB: Winners en losers week 12

imageIedere week kijken we op honkbal.blog.nl hoe de dertig teams het er vanaf hebben gebracht. We bepalen de winnaars en verliezers van de week. Waar is het iedere dag feest en waar is er na de wedstrijd straftraining.

AL

Ik weet zeker dat we nog nooit zo’n duidelijke winnaar van de week hebben gehad op honkbal.blog.nl. Toronto Blue Jays is werkelijk niet te stoppen, de Canadezen hebben de laatste elf wedstrijden op rij gewonnen. De langste winning streak van alle teams dit seizoen. Zullen de Jays zich dan toch nog mengen in de strijd om de play-off tickets met titelkandidaten Yankees en Red Sox en mijn ‘Darkhorse’ Orioles? Ook Texas Rangers doet goede zaken, met vijf overwinningen zou de ploeg in iedere andere week dit seizoen de grote winnaar zijn geweest. De verliezer komt, zoals wel vaker dit seizoen, uit LA. Angels of Anaheim verloor de laatste drie wedstrijden en staat nu we bijna halverwege het reguliere seizoen zijn nog altijd op de vierde plaats in de AL West. Ik vrees dat de World Series dit jaar niet naar Los Angeles komen.

NL

In de National League blijft de Central Division de meest interessante. De sterkste ploeg tot nu toe, St. Louis Cardinals, is het even kwijt. Zes van de laatste tien partijen werden verloren, waaronder alle drie de wedstrijden van afgelopen weekend. Cards is daarom deze week de loser. De winner is achtervolgen Pittsburgh Pirates. Pirates won namelijk de laatste vier en is ondertussen ook aan een behoorlijk imposant winstpercentage aan het bouwen. Het verschil tussen Cards en Pirates bedraagt nog maar één wedstrijd (46-29 om 45-30).

Lees ook:Winners en losers MLB Week 9
Lees ook:MLB: Winners en Losers week 11
Lees ook:MLB: Winners en losers Week 6
Lees ook:Winners en Losers MLB week 4
Lees ook:Winners en losers week 5 MLB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.