Categorie: "Minor League"

Profar, Bogaerts nemen ploegen bij de hand

imageDe Nederlandse talenten zijn lekker bezig in de Minors. Vooral Jurickson Profar en Xander Bogaerts laten vrijwel dagelijks zien dat zij toe zijn aan de stap naar de Major League. Ook in de afgelopen speelronde waren het de Nederlanders uit Curaçao die hun ploegen naar de overwinningen loodsten.

Profar, die met een geblesseerde linkerduim speelt, was met drie hits en twee punten de grote motor in de overwinning van zijn ploeg Round Rock op Las Vegas (9-5). De kortestop miste door zijn blessure eergisteren een wedstrijd waardoor zijn hitting streak van tien wedstrijden op rij werd doorbroken. Round Rock Express komt uit in de PCL, een triple-A competitie, en staat sinds Profar zijn draai gevonden heeft op plek twee in de Southern American divisie. Round Rock is een Minor League team van Profars club Texas Rangers

Bogaerts, onder contract bij Boston Red Sox, had een groot aandeel in de 10-4 overwinning van Sea Dogs op Reading. Op zijn driehonkslag kwam drie man over de thuisplaat. Hij liep daarna zelf binnen op een driehonkslag van teamgenoot Tony Thomas. Bogaerts is aan een sterke periode bezig met veertien hits en negen binnengeslagen punten in de laatste negen wedstrijden. Portland Sea Dogs speelt in de triple-A competitie Eastern League en leidt in de East divisie.