MLB: Winners en losers week 14

imageEen dag later dan normaal maar dan toch eindelijk: de winnaars en verliezers in de Major League na veertien weken competitie. Ook deze week waren er weer de nodige verschuivingen. Wie komt steeds dichter bij de play-offs en wie is alleen nog maar speelschemavulling?

AL

Tampa Bay Rays heeft het gaspedaal gevonden, in een week met vijf overwinningen op rij ( en negen uit de laatste tien) is Rays ineens een serieuze speler geworden in de AL East. Helemaal omdat Yankees de weg volledig kwijt is. Yankees staat inmiddels op plek vier en moet snel het momentum terugvinden. Net als Red Sox dat na drie nederlagen serieus bedreigd wordt door de mannen uit Florida. Opvallend is dat AL East de meeste opwinding blijft veroorzaken in de American League, waar de andere divisies al weken  redelijk vast staan blijft in het oosten de spanning hoog.

NL

Ik begin de NL met de verliezer deze week, net als vorige week, San Diego Padres. Een treurige 0-10 uit de laatste tien wedstrijden. Padres speelt met lood in de schoenen en staat laatste in de NL west. Die plek was lang voorbehouden aan Los Angeles Dodgers. De miljardenploeg was daarmee het lachertje van de MLB. Heel onopvallend is de ploeg opgeklommen en staat inmiddels tweede, vlak achter koploper Diamondbacks en met een kleine voorsprong op aardsrivaal en titelverdediger San Francisco Giants. Ook in de NL Central bloeit de rivaliteit op, St. Louis Cardinals is terug aan kop en heeft de slag weer te pakken, Pirates had een mindere week en daardoor is langzaam maar zeker een nek aan nek race naar het einde aan het ontstaan.

Lees ook:MLB: Winners en losers Week 6
Lees ook:Winners en losers week 5 MLB
Lees ook:Winners en Losers MLB week 4
Lees ook:MLB: Winners en losers week 10
Lees ook:MLB: Winners en losers week 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.