Biogenesis: A-Rod is de volgende?

imageNu Brewer Ryan Braun zijn schorsing te pakken heeft is het wachten op de volgende ster die zijn tenue voorlopig in de kast kan laten hangen. Volgens de sportmedia in de Verenigde Staten is Alex Rodriguez de eerstvolgende in lijn en kan zijn schorsing wel eens tot 2015 gaan duren.

A-Rod (New York Yankees) staat volgens New York Post bovenaan de lijst van minimaal vijftien spelers die deze week hun straf te horen krijgen. Er zou al een gesprek geweest tussen MLB aan de ene zijde en de betrokken spelers (en hun vertegenwoordigers) aan de andere zijde om over de strafmaat te onderhandelen.

Dat Rodriguez, en vorige week al Braun, zoveel belangrijker lijken voor MLB komt omdat de bond een voorbeeld wil stellen met het duo. Zoals Braun nog een rekening open had staan uit een eerdere dopingaffaire (vrijgesproken op vormfouten), is Rodriguez betrokken geweest bij de affaire in 2003. Die dopingzaak leidde destijds tot hoorzittingen bij het senaat in Washington en zette het land op zijn kop. Bovendien is het bewijs tegen A-Rod vele malen groter dan tegen de andere verdachten terwijl hij zelf altijd heeft ontkend. MLB vindt dat dopinggebruik en belemmering van het onderzoek beide in de straf moeten worden opgenomen.

MLB wil haast maken omdat de competitie naar het punt kruipt van 50 wedstrijden tot het einde. 50 wedstrijden is de straf die is vastgelegd sinds het dopingschandaal uit 2003. Om ervoor te zorgen dat de beschuldigde spelers hun straf in zijn geheel kunnen uitzitten in het lopende seizoen wil de bond dus vaart achter de zaak zetten.

Mocht de schorsing van anderhalf jaar werkelijkheid worden dan zou dat wel eens het einde voor A-Rod kunnen betekenen. De grootverdiender staat al haast een jaar aan de kant met een heupblessure en is inmiddels al 38 jaar. Een comeback als veertiger met tweeënhalf jaar stilstand lijkt onwaarschijnlijk. Anderzijds duurt zijn mega-contract van $275 miljoen nog tot 2017.

Lees ook:Braun en A-Rod grote verdachten in Biogenesiszaak
Lees ook:MLB voert druk op in Biogenesisschandaal
Lees ook:Robinson Cano ook op ‘Biogenesis-verdachtenlijst’
Lees ook:Rivalries:Red Sox-Yankees
Lees ook:Winners en losers MLB week 17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.