MLB: Winners en Losers week 11

imageIedere week kijken we honkbal.blog.nl naar de winners en losers van de afgelopen week in de Major League. We kijken waar de rake klappen vallen en waar de knock outs vallen. Of wel, welke ploegen zitten in de lift omhoog en welke ploegen zijn op weg naar de uitgang.

AL

De winnaars in de American League zijn opvallen genoeg twee laagvliegers: Toronto Blue Jays en Houston Astros. Voor Toronto werd het tijd dat er gewonnen ging worden. Blue Jays heeft een sterke selectie vol met All-Stars maar tot nu toe wilde het niet vlotten bij de Canadezen. Week 11 bracht de ommekeer, vijf overwinningen op rij en acht keer winst in de laatste tien wedstrijden. Slechts één ploeg in de AL deed het de afgelopen week ongeveer net zo goed. Die ploeg is Houston Astros. Het lelijke eendje van het Amerikaanse profhonkbal. Al jaren bungelt Houston onderaan. Dit jaar komt het voor het eerst in de AL uit en ook dat was tot nu toe geen succes. Tot deze week: vier keer winst op rij. Extra zoet voor Houston is dat tegenover hun beste week de slechtste week van de grote rivaal Texas Rangers stond. Rangers is de eerste plaats in de AL West kwijt geraakt door zes nederlagen op rij. In Arlington is iedereen op zijn hoede Rangers wil immers naar de World Series.

NL

Ook in de National League is een laagvlieger de grote winnaar: San Diego Padres. Padres won er zes op rij en schuift langzaam naar de top in de NL West. Al helemaal omdat de ploegen bovenin die poule juist veel verliezen. Arizona Diamondbacks bijvoorbeeld, de koploper, is de loser van de week. Drie keer verliezen in een week is niet goed voor de verrassing van het seizoen 2013. Daar kan zelfs de sterk spelende Amsterdammer Didi Gregorius niets aan veranderen.

Lees ook:Major League programma 3 April
Lees ook:Winners en Losers MLB week 4
Lees ook:Major League programma 2 april
Lees ook:Yankees voorlopig nog zonder Jeter, Rodriguez
Lees ook:Winners en losers na week 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.