Winners en losers MLB week 17

imageWe zijn weer terug op honkbal.blog.nl en dat betekent natuurlijk dat we de winners en losers ook weer gaan beoordelen. Ditmaal maken we de periode iets ruimer en kijken we naar de afgelopen maand, sinds de laatste Round-up.

AL

Er zitten twee ploegen in de lift in de American League. Kansas City Royals is zich terug aan het vechten in de AL Central. Kansas, dat al meer dan twintig jaar zonder play-offs zit en regelmatig de ongelijkheid in budgetten van de ploegen aanvecht, begon sterk aan het seizoen, stond de eerste twee maanden fier aan kop en stortte ineen. De fans raakten al in paniek: ” Weer niet!” Maar het is nog niet afgelopen, Royals blijft de laatste weken winnen (8 uit de laatste 10) en is weer volop in de race. Wie nog niet terug in de race is maar wel hard opkomt is Seattle Mariners. Seattle is onderweg een van de losers van deze week te achterhalen.

Die loser is Texas Rangers. De ploeg uit Arlington zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Oakland A’s is al haast uit zicht en Seattle is aan een inhaalrace bezig. Texas zag zichzelf als outsider voor de World Series en moet nu gaan bewijzen met die druk om te kunnen gaan.

NL

De winnaar in de National League is al weken Los Angeles Dodgers. Dodgers is drie maanden lang het mikpunt van spot geweest in de hele honkbalwereld, een ploeg van twee miljard die geen wedstrijden kan winnen, een manager die openlijk ruziet met de eigenaren en de spelersgroep, een soap was geboren. Dodgers slaan echter keihard terug. Zelf bovenaan en al weken nauwelijks verloren (9-1 uit de laatste tien wedstrijden), de aardsrivaal ( en titelverdediger) San Francisco Giants van de eerste naar de laatste plaats gezakt en de mogelijkheid om in de komende dagen die andere zwalkende rivaal, Yankees, een kaakslag uit te delen in de Interleague series.

Verliezen doet vooral Philadelphia, acht keer op rij zelfs. Als je dat met Hollands chauvinisme bekijkt is dat wel lekker, de strijd in de NL East lijkt daarom tussen Braves (Andrelton Simmons) en Nationals (Roger Bernadina) te gaan. Een andere verliezer is geen ploeg maar een speler, Ryan Braun. De ster van Milwaukee Brewers is niet aan het noodlot ontsnapt, MLB heeft hem een enorme schorsing opgelegd in de Biogenesiskwestie en Braun is klaar dit jaar. Ondanks alle ontkenningen is het bewijs onomstotelijk, Braun heeft verloren.

Lees ook:Winners en losers MLB Week 9
Lees ook:MLB: Winners en losers week 10
Lees ook:MLB: Winners en losers week 8
Lees ook:Winners en Losers MLB week 3
Lees ook:Winners en losers week 5 MLB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.