Nieuwe recordprijs voor Wagnercard

imageVorige week hadden we het al over hem. Honus Wagner, The Flying Dutchman, het duurste baseballplaatje van de wereld. Vannacht was de Rookiecard (zie foto) van Wagner te koop op een veiling. De nieuwe prijs is $2.1 miljoen omgerekend €1.6 miljoen.

Het kaartje van Wagner, die hoewel zijn bijnaam doet vermoeden niet van Nederlandse maar van Duitse afkomst was, is het meest zeldzame verzamelaarsobject van het honkbal. De 1909-11 T206 is onderdeel van een serie die uitgegeven werd door een tabaksfabrikant. Van de T206 zijn er maar enkele tientallen in omloop. Wagner was bovendien een anti-roker en protesteerde hevig tegen het gebruik van zijn afbeelding in de series.

Dubbel record

De tradingcard is nu zowel bij priveverkoop, $2.8 miljoen, als op een veiling $2.1 miljoen, het duurste honkbalverzamelobject. De Wagnercard steekt wel ver boven elk ander verzamelplaatje uit, de echte toppers (Mickey Mantle uit 1952, Ty Cobb uit 1911 of Joe Jackson uit 1910) leveren tussen de $200.000 en $300.000 op.

Andere honkbalmemorablia die onder de hamer ging gingen voor beduidend lagere maar nog steeds noemenswaardige prijzen naar een nieuwe eigenaar. Een bal met de handtekening van Wagner leverde $35.292 op, een Bat van Derek Jeter $37.486 en een toegangskaartje tot de eerste wedstrijd in de Major League van Mickey Mantle $6.890.

Lees ook:Honus Wagner is 2.8 miljoen dollar waard, en jij?
Lees ook:Giants zijn monument kwijt
Lees ook:Elvis Andrus blijft bij Rangers en gaat $120 miljoen verdienen
Lees ook:MLB Rivalries: Pirates-Phillies
Lees ook:Hootersmeisje kent de regels niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.